31 Mayıs 2012 Perşembe

Sevgi Duygusu, Tanrısallığı İçerir...

Sevgi en önemli iki duygudan bir tanesidir. Birini, bir şeyleri, bir çocuğu, Tanrıyı, yolda geçerken gördüğünüz bir çiçeği, hayatı, yaşamı sevmek özel bir duygudur.

Sevgi duygusu içinde Tanrısallığı barındırır... Çünkü Tanrı her şeye salt koşulsuz ve kuralsız SEVGİ ile yaklaşır.

Gerçekten sevmek sahiplenmeyi içermeyen sonu illaki (basit düşünceyle) bir yerlerde bitmesi asla düşünülmeyen bir bakış açısıyla yaklaşılmayı/bakılmayı hak eder. Çok merak ettiğim bir diğer konu da insanların sevgiye basit anlamda salt seks olarak yaklaşmalarıdır. Sevgi Tanrısal boyuta ulaştığında içinde seks barındırmaz... Sevgi paylaşmaktır, sevgi koşulsuz kabul ve tercihlere saygı göstermektir, sevgi değiştirmeye çalışmamaktır, sevgi olduğu haliyle kabul edebilmektir.

Sevmek koşulsuz vermeyi gerektirir. Egosal kalıplar içinde tutunmaya çalışanlar fark etmeden salt benimdir diye yaklaşanlar, büyük deneyim içindedirler. Göremiyorlarsa bakış açılarını bir an önce değiştirmeleri yaşanacak deneyimlerin şiddetini azaltacak ve daha rahat ve düzenli bir deneyimi getirecektir...

Sevgiyi anlayabilmek, sevgiye yaklaşabilmek özel bir duygudur.  Umarım sahipsinizdir yada sahip olmak olabilmek için çaba sarf ediyorsunuzdur. Çünkü bir kere bütünü sevebilmeyi öğrendiğinizde hayatınız o andan itibaren bir daha geri dönüşü olmaksızın değişecek ve dönüşecektir.

Sevgiyle kalın....

Serdar Ceylan


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder