19 Kasım 2011 Cumartesi

Neden Kişisel Gelişim!!!

Farkındalığımızı ve kişisel gelişimimizi arttırmak, yapmamız gereken işlerin en başında yer almakta.  Diyeceksiniz ki nasıl ?


Olumlu olmak ve pozitif düşünce her şeyden önce gelir. Oluşturduğunuz tüm düşünceler ve duygular evrene enerji olarak dalga dalga yayılırlar ve sizlerin istekleri doğrultusunda geleceğinizi şekillendirirler. Olumlu enerjiler size olumlu, olumsuz enerjiler ise olumsuz olarak size geri dönerler. Evren (Kaynak) sınır tanımayacak kadar sonsuzdur ve bitmek tükenmek bilmez. Çok bol ve verimlidir. Saf bir niyetle istediğiniz her şey size verilir. Bunun için önce istemeli, iyi plan yapmalı ve eyleme geçmeniz yeterlidir. Burada tek önemli konu vaz geçmemek ve kararlı olmaktan geçer.

İnsan geçmiş ve gelecek ile uğraşmadığında AN da yaşamaya başlar. Bu durum etrafında yer alanları (olayları, fırsatları, insanları, vb.) daha net görebilmesini getirir yani, Farkında Olma durumunu. Yaşamınızdan ve yaptıklarınızdan çok daha fazla keyif alma ve mutlu olma durumudur An da yaşamak yada Anı yaşamak...

Bunun sağlanabilmesi geçmişin kızgınlık, pişmanlık, öfkeleri ve gelecek ile alakalı endişe, korku ve kaygıların temizlenmesi ile olur. İnsanların genelde biriktirme huyları mevcuttur. Hayatınıza yeni şeylerin girebilmesi için sizin onlara yer açmanız gerekmektedir. Bolluğun ve bereketin (Aşk, Sevgi, Para, Güç, vb...) size gelebilmesi için yaşamınızda yer işgal eden ve sizin için rengi solmuş ışığı sönmüş herşey den kurtulmanız gerekmektedir. Kurtulmamız gerekenler sadece eşyalar değildir, fikirler, düşünceler, kırgınlık, kızgınlık, suçluluk duyguları, vb... Darda kalma korkusuyla biz bu duyguları biriktiririz bu durum egosal bir durumdur.

İnsanlar bu duyguları biriktirerek esasında evrene 2 büyük mesaj gönderirler;

* Geleceğe güvenim yok...
* Zaten yeniye ve iyiye layık değilim...

Unutulmaması gereken en önemli şey ise, değişimin insanın kendisi için olduğu ve sadece insanın kendi isterse gerçekleşeceğidir. Bu noktadan sonra kafanızdaki düşünceler artık deli gibi koşmayı bırakacaklar, ve siz Anı yaşamaya başlayacaksınız. Meditasyonlar da bu amaçla kullanılan etkili silahlardır. Amaç düşüncelerimizi engellemek, durdurmak ve Evren, Kaynak ile bağlantıyı yeniden (reconnection) kurabilmektir. Neden bağlantıyı kurmak istiyoruz diye sorduğunuzda ise bu sorunun cevabı herkes için değişiyor. Bununla birlikte, ortak bir cevap da mevcut.

HEP MUTLU YAŞAMAK, FARKINDA OLMAK VE MUTLAK BİLİNMEZİ ÖĞRENMEK...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder