11 Nisan 2012 Çarşamba

Tek Verilecek Hesap Bu Belki de...

Oturup geçmişten bu güne kadar  hayatınızı, yaşadıklarınızı, tecrübelerinizi hiç düşündüğünüz oluyor mu ? Neler geçiyor değil mi aklınızdan ah bu şöyle olsaydı bu böyle yapsaydı ve daha neler neler. Gerçi hep söylüyorum sürekli olarak geçmişini karıştıran veya geçmişte yaşayan insanların gelecekleri de olamaz evet çünkü bir insan sürekli geçmişi ile ilgileniyorsa ne yaratabileceği bir geleceği ve de şu andan alması gereken mutluluk, zevk ve tecrübeyi alamaz, sezgilerinin ona verdiği mesajları ve önüne çıkan yol ayrımlarını göremez.

Kendimizi geliştirmek yaşamın ana amaçlarındandır ve biz buna Tekamül diyoruz. Hem fiziksel dünya da hem de ruhsal alanda kendimizi geliştirmek zorundayız.

Peki madalyonun tersine, yani bu yolda (Tekamül) bizi engelleyen unsurlara bakarsak ne görüyoruz? Kendi kendimize koyduğumuz engellere baktığımızda, bizi durduran şeyler nedir dediğimizde, neden ilerleyemiyoruz dediğimizde ve bunları sıraladığımızda, nihai tek bir noktaya kadar geliyoruz.

Tembellik... Evet tembellik eğer tembelliği yenebilirsek her şeyi yenebilir ve karşımıza çıkan tüm engelleri aşabiliriz.Hayatımızdaki önemli şeylere, bizi ilerletecek unsurların hepsine baktığımızda ki bunlar nedir dersek;
Sevgi, Disiplin, Çalışmak, İlişkilerimiz, Aile ve daha bir çoğu... Sırf tembellik ettiğiniz için ne tür tecrübeler edindiğinizi düşünün. Hoş olmayan tecrübelerdi değil mi? Olumsuz olarak adlandırdığımız bu tecrübelerimizin kaynağına kadar indiğimizde ortaya tek bir neden çıkıyor. Tembellik...

Çekilmesi gereken acılardan kaçmanın, alınması gereken yolun uzunluğundan dolayı geride durmanın, sevgini getirdiği hoş olmayan tecrübeleri yaşayacak olmaktan korktuğumuz için geride durmamızın, ailemize yeteri kadar çaba ve vakit ayırmamamızın, kendi benliğinizin sınırlarını genişletmeye karşı duyduğunuz isteksizliğin hepsinin temel nedeni tembelliktir. Ve evet tekamül çaba gerektirir, düşünce sistematiğinizi değiştirmek çaba gerektirir, bir şeyleri biriktirmek için çaba gerekir, disiplin için çaba gerekir. Koyduğunuz hedeflere ulaşmak için çabalı olmalısınız.

Peki hadi düşünün ama kendinize dürüst olun. Bu güne kadar sırf zor geldiği için, güvenli ortamınızdan çıkacağınız için, nelerden vazgeçtiniz? Peki bu yaptığınıza ne isim sizce ne isim verilir? İncelendiğinde başarılamayan her şeyin temelinde Tembellik yatıyor, Adem ile Havva'ya kadar iniyor esasında konu. Neden bu ağacın meyvesini yememeliyiz diye Tanrı'ya neden sormadılar sizce?

Yapacağınız bir eylemin akıllıca veya duruma uygun olup olmayacağını kafasında tartarken, insanoğlu genelde Tanrının bakış açısını almayı ihmal eder. İçindeki Tanrıya, evet evet içindeki Tanrıya danışmaz ve onu dinlemez, hepimizin yaratılıştan içimizde bulunan doğruyu tanıma bilgisine kulaklarını kapatırız. İçsel tartışmalar yapmak enerji ve çaba gerektirir. Zaman ister içimizdeki ses de bize hep zor olanı seçmemizi söyler. Çok çaba sarf etmemiz gerekir biz ne yaparız sizce kolayı seçeriz, çünkü hepimiz tembeliz.

Şimdi bazılarınızın ben tembel değilim dediğinizi duyuyorum. Çok çalışıyorum haftada 40 saat, eve gidiyorum çaba sarf ediyorum hafta sonu çaba sarf ediyorum, çocuklarımla ilgileniyorum. Lütfen dürüst olup içinize bakın oralarda bir yerde gerçekte yapmanız gerekenleri içsel sesinizin size söylediklerini sırf zor uzun ve çok çabalı olduğundan veya sırf güvenli alanınızdan çıkacaksınız diye kulak arkası yaptığınız hiç olmadı mı?

Sevgilerimle,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder