25 Mart 2012 Pazar

Ne İstiyorsunuz? Ondan Bolca Dağıtın.!!!

İnsanlar neden sevmekten korkarlar?

Acı çekme ihtimali bile, Egonuzun sizi geriye alma çabasından başka bir şey değildir.!!!

Bunun nedeni birini gerçekten sevdiğinde ve sevgini gösterebildiğinde (o seni çok sevse bile) insanın egosu gerilmeye ve erimeye başlar.  Ego ile birlikte birisini sevemezsin, çünkü Ego araya engeller koyar. Sen adım atmaya çalışınca, Ego sana birbiri ardına olumsuz düşünce gönderir ki seni geri alsın.

Biz zaman içinde ilerledikçe, hareket ettikçe, tecrübeler, aldığımız bilgiler ve yaşamın bilgeliğiyle birlikte yaşamın tozları, çöpleri de içimizde ruhumuzda birikir.

Biriktikçe de insanın etrafında (ruhun çevresinde) kırılıp atılması gereken bir kabuk oluşturur. Bu kabuğun kalınlaşmaması için de esasında her gün bilinçli bir şekilde çalışma yaparak bu kabuğun yıkanması ve temizlenmesi gerekir.

Ego sevmekten korkar çünkü sevgide yaşam, tepe noktasına ulaşır. Bununla birlikte yaşamda ulaşılan her tepe noktası sonrası (ölüm) zirve vardır. Tekamül boyunca birbirlerini takip eden ana gerçeklik durumu.

Sevgide ölür tekrar dirilirsin. Meditasyon yapmaya veya kişisel gelişim için çalışmaya karar verildiğinde ya da bir yol göstericiye (ustaya) teslim olmaya sıra geldiğinde ise yine aynı şey olur. Ego teslim olmamak için her türlü zorluğu, gerekçeyi yaratır: ''Bu konuyu düşün, enine boyuna düşün, bu konuda akıllı ol, ne gerek var şimdi düzenini değiştirmeye, bak zaten sana nasip olmaz elindekilerle yetin, akıllı ol''

Bir ustaya gelindiğinde ise, Ego yine şüpheci olur, tedirginlik yaratır. Çünkü yine sen yaşama geliyorsun, ölümün yaşam kadar canlı olacağı bir noktaya hızla ilerliyorsundur.

Ölüm ve Yaşam birlikte tutuşabiliyorsa güzel olan budur. Sevmekten korkmayın, yaşamdan korkmayın, vermekten ve almaktan korkmayın. Sevgi Yanınızda sadece fark edin.

NE İSTİYORSUNUZ? ONDAN BOLCA DAĞITIN...

Sevgilerimle,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder