23 Mart 2012 Cuma

Evlilikler ve Tekamül Yolculuğu

Gerçek Sevgi, karşısındakinin kendine özgü kişiliğine saygı duymakla kalmaz, bu farklılığı karşısındakini yitirmeyi ya da ayrılığı bile göze alarak geliştirmeye çaba gösterir. Hayatın nihai hedefi, her bireyin tekamülür; bu da zirvelere tek başına tırmanılan yalnız bir yolculuktur.

Dikkate değer yolculuklar, başarılı bir evlilik ya da başarılı bir toplumun sağladığı destek olmadan yapılamaz. Evlilik ve toplumun temel amacı da böyle bireysel yolculukları desteklemektir. Bunun için vardırlar.

Bütün gerçek sevgilerde olduğu gibi, karşısındakinin tekamülü için yapılan özveriler, insanın kendisinin de en az eşi kadar tekamül etmesiyle sonuçlanır.

İnsan tekamül yolculuğunda her zaman tek ve yalnız başına ilerler. Bu yolculuk evli bile olunsa, yalnız olmayı getiren gerektiren bir durumdur.

Eşlerimiz ve çevremizde bize yakın olan her birey, gerçek yaşam amacımızı desteklemek için vardırlar. Bu amaçla da sırf biz yolumuzu doğru seçelim diye karşımıza çıkarlar ve bizlere yolumuzu gösterirler.

Zaman zaman adı acı diye adlandırdığımız veya anlamlandırdığımız duyguların içerisine girmemize neden olurlar. Bir an durup bakmak gerekiyor ve doğru soruyu sormak gerekiyor.

'' BANA NE GÖSTERİLİYOR YADA BEN BU DURUMDAN NE ÖĞRENMELİYİM''

Bunu yaptığımız sürece gelişim, değişim ve tekamül kaçınılmaz olacaktır.

Sevgilerimle,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder