7 Aralık 2011 Çarşamba

Korkular

Ah bu korkularımız ve güvensizliklerimiz, hiç farkında değiliz ama bizim gelişimimizi ne kadar durdurduğunu, bizi gideceğimiz veya gitmek istediğimiz yolda ne kadar yavaşlattığını bir görebilsek, yaşamımızda bir çok şey ne kadar hızla değişirdi.

İnsan ne kadar güçlü olduğunu unuttuğu zamanlarda korkar...

Peki korkularınızın gerçekten size ait olup olmadığını hiç kendinize sordunuz mu? Bu soruyu ciddi şekilde kendinize sorduğunuzda, birçoğunun size ait olmadığını göreceksiniz. Hadi keşfedelim, bir kağıt kalem alıp nelerden korktuğunuzu yazmanızı istiyorum.

Yazdınız mı ?

Şimdi de bu korkularınızın arkasında ne yattığını da kendinize sormanızı ve yazmanızı istiyorum. Göreceksiniz ki, onlar başkaları tarafından size satılmışlar ve sizde alıp üzerimize giymişsiniz. Ağırlıklı olarak anne ve babalarımızın korkuları ya da arkadaşlarınızın veya eşinizin korkularıdır...

Yeni bir işe, yeni bir ilişkiye adım atmaktan korkuyoruz ve daha bir çok şeyden korkuyoruz.

Unutulmaması gereken şey şudur siz çok güçlüsünüz, daha önce de başardınız cesaretle adım attınız, ilk defa yürümeyi öğrenirken defalarca düşmediniz mi?  bisiklete binmeyi öğrenirken düşmediniz mi? yüzmeye başlarken hiç boğulacak gibi olmadınız mı?

Mükemmel olmak zorunda değilsiniz. Başarısızlığı hiç bir zaman dert etmeyin.

Asıl denemeye bile cesaret edemediğiniz şeylere ve bu yüzden kaçırdığınız tüm fırsatlara dertlenin...

Korkusuz ve gücünüzün farkında olarak yaşayacağınız günler dilerim...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder