5 Şubat 2012 Pazar

Bitkilerin Spiritüel Yanları ve Güçleri

İnsanoğlu yaşam enerjisini yediği tüm besinlerden ve o besinlerin yaşamsal güçlerinden alır.  Tanrı tarafından bitkilere yüklenmiş Spiritüel yanları ilk çağlarda Kelt Uygarlığının 12 kabilesinden biri olan Druidler tarafından M.Ö. 2000 li yıllarda ciddi şekilde kullanılmıştır.

Gizemli bilgiler ne yazık ki hepimizden saklanıyor. Tüm bu bilgiler eski çağlardan beri yazıtlarda, duvarlarda resmedilmiş bilgilerden elimize geçenlerdir. 

Hadi gelin bakalım neler diyorlar nelere inanıyorlarmış.

Kimyon - Erkeklerde koruyucu bir güç simgesi iken, kadınlarda ise aşk ve cinsel arzu uyandırıcı etkisi olduğu söylenmekteydi. 

Okaliptus - Kadınlara göre bir bitki olduğu söylenmekte. O dönemde şifacıların, mum yakarak ve etrafına bu bitkiyi serptiklerinde çok yüksek enerji yollayabildikleri söylenmektedir. 

Nane - Erkeklere göre bir bitki olduğu söylenmektedir. Gece yastık altına koyulduğunda kabusları önlediği söyleniyordu.

Tarçın - Her iki cins içinde hastalık önleyici bir etkisi olduğu söylenmekedir.

Elma - Kadınlara göre bir bitki olduğu, aşk ve şans enerjisinin yoğun olarak söylenmekteydi. 

Yasemin - Kadınların kullandığı ve erkeklerde arzu uyandırıcı bir etkisi olduğu söylenmektedir. 

Yarpuz - Erkeklik gücünü arttırmada bunun üzerine bir bitki olmadığı söylenmektedir. Ayrıca kadınlarda Hamilelik sonrası negatif enerjileri yok ettiği söylenmektedir.

Anason - Arınma ve farkındalık arttırıcı bir özelliği olduğu söylenmektedir.

Nar - Bereket verici olduğu o dönemlerde keşfedilmiştir.

Meşe Palamutu - Şans verici özelliği o dönemlerden bu yana kullanılmaktadır. 

Badem - Badem  ağacının yapraklarının kurutulup ev içinde yakılıp dumanı ev içinde gezdirildiğinde ve 7 adet badem kurusunun çanta içinde taşıdığınızda bolluk ve bereket simgelediği ve getirdiği rivayet edilmekteydi.

Karanfil - Kurutulmuş yaprakları ve dalını mor bir kese içinde koyduğunuzda ve dikdiğinizde, Şifa enerjisi verdiği iddia ediliyordu.

Çobanpüskülü - Birkaç dalını evin içine odalarına koyduğunuzda, sevgi ve evliliğinizin bağlı ile ilgili olumsuz enerjiyi olumluya çevirdiği rivayet ediliyordur.

Ardıç Otu - Dal ve yaprakları yakıldığında dumanının pozitif bir etkisi olduğu söyleniyor.

Kasık Otu - Kurutulmuş halinin oluşturduğu titreşimlerin konulduğu mekanları negatif enerjilerden koruduğu rivayet edilmektedir.

Sonuç olarak bunlara inanıyorlarmış o dönemlerde, mutlaka gerçeklik payları ve deneyimlerinden elde ettikleri sonuçlara göre o dönemlerin şamanları bu yöntemleri kullanmışlardır. Belki de o dönemlerde bu yöntemler cidden işe yarıyorlardı.

Benim fikrimi sorarsanız.

DÜNYA'DA TANRI İNANCINDAN VE ONUN KORUYUCULUĞUNDAN DAHA BÜYÜK BİR GÜÇ YOKTUR. EN BÜYÜK GÜÇLERDEN BİRİ İSE OLUMLU VE POZİTİF DÜŞÜNCEDİR.

BİZİM DOĞAMIZ VE ÖZÜMÜZ GERÇEĞİ KAVRADIĞINDA, HER ŞEYİN MÜMKÜN OLDUĞUNU AÇIK BİR ŞEKİLDE GÖRECEKTİR. 

GİZEM DENEN ŞEY HER ZAMAN SAKLANIR VE GİZLENİR.  BU ZAMANA KADAR DA HEP SAKLI KALMAYA DEVAM ETTİ. SAKLANDIĞI YER SİZE ÇOK YAKIN LÜTFEN KALBİNİZİN İÇİNE BAKINIZ.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder