11 Şubat 2012 Cumartesi

Koç Burcu ( 21 Mart – 21 Nisan )

Yönettiği ev: 1. Ev

Misyonu: Ve Tanrı dedi ki; Sana ilk tohumu ekme onurunu veriyorum. Ektiğin her bir tohuma karşılık elinde bir milyon tohum bulacaksın, fakat onların büyümelerini görecek vaktin olmayacak. İnsanların aklına ben'i yerleştirecek, ilk kişi sen olacaksın, fakat bu düüşnceyi geliştirme ya da hakkında soru sormak senin görevin olmayacak.Yaşamının sebebi eylemdir ve bu eylem insanlara benim yaratıcılığımı haber verecektir. İyi çalışabilmen için sana kendini beğenme özelliğini veriyorum”

Özellikleri: Savaşçı, Öncü, Gözü pek, Hayatta kalan, Cesaret, Heves, Heyecan.

Vücudumuzda temsil ettiği bölge: Baş

Elementi: Ateş

Yönetici gezegeni: Mars

Niteliği: Öncü

“İstiyorum!” Koç burcunu en iyi tanımlayan sözcüktür. Gözünü budaktan sakınmayan ve üzerinde hiç düşünmeden her maceraya atılabilen Koç insanı, çabuk karar verme özelliğine sahiptir. Tabii ki düşünmeden verilen kararlar her zaman pek de yararına olmaz.

Her türlü yenilikte lider olabilir, ancak bu yeni duruma alışmaya başladığı an liderliği başkasına devrederek başka maceralar peşinde koşmaya başlar.Cesaretli ve güçlü bir idealisttir Koç burcu insanı, hayatın her alanında kendine “savaş alanları” yaratmayı başarır.

Gerek iş gerekse özel hayatında yarattığı bu “savaş alanları” ile içindeki savaşma ateşini dindirmeye çalışır. Savaşma ateşini dindiremeyen Koç insanı genellikle agresif ve saldırgan olabilir; bu sebeple her zaman kendisine yeni hedefler, yeni maceralar bulmalıdır.

Kaybetmek illa ki çok yıkmaz koç burcunu, daha çok yarışın kendisidir dikkatini çeken. Kaybettiği zaman kendini çok hızlı yeniler hiç zaman kaybetmeden tekrar ayağa kalkar. Tükenmek bilmeyen bir hayat enerjisi taşır.

Bilinmeyen tehlikelerle bile cesaretle mücadele edebilen Koç karakteri, insanlara yeni fikirler sunabilme konusunda da ustadır.Spor da sınırları zorlamak, yeni sağlık metotlarını denemek tam ona göredir. Aynı zamanda herhangi bir alanda ortaya çıkan yenilikleri çabucak hayatlarına geçirmekte ustadırlar. Egosu en güçlü burçtur koç burcu, öfkelendiğinde yoluna çıkan her şeyi tahrip edebilir. Karşı koymak ise onu daha çok tetikler ve bu durumda gücünü kullanmaktan asla sakınmaz. Yenilmezlik ve güç en değer verdiği iki öğe.

Aşk ve sevgide “hayır” sözcüğü Koç insanını kamçılar, tüm enerjisini bu “hayır” cevabını yıkmak için kullanır. Partnerini yenmek arzusu onun ateşini körükler.Koç burcu bir partner asla sıkıcı olmaz, ama buna karşılık sizin ona zaman içinde sıkıcı gelmeniz söz konusudur.Eğer sizi kazandığından emin olursa kısa süre içinde ilgisi azalır. Her zaman partneri için savaşmak ve onu yeniden elde etmek ister.

Cinsellik işin içine girince de kontrolü elinden bırakmak istemez, bu alanda Koç insanı için bir zafer alanı olmalıdır. Aşkta derinlik aramaz. Partneri için savaş verebildiği sürece sadık kalır. İlgisini kaybetmemesi için her zaman partnerini sürekli yeniden kazanması gerekir. Kolay partner ona göre değildir.

Koç yöneticiniz varsa sağlam sinirleriniz olmalı, aksi takdirde onun fırtınalar estirdiği bir ortamda tutunmanız çok zordur. İş alanında rekabeti ve savaş vermeyi seven korkusuz Koç burcu insanı, hep bir adım önde olmak ister. Ona ayak uydurmak zordur, yenilikleri zorlar ve sürekli yeni fikirler peşinde koşar. Bir Koç insanı ile birlikte çalışıyorsanız “hayır” demesini bilmelisiniz. O genellikle birlikte çalıştığı kişilerin neye ihtiyaçları olduğunu sezemez. Ancak açık ve net bir şekilde ortaya konulan fikirleri kabul eder.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder