15 Şubat 2012 Çarşamba

RÜYALAR HAKKINDA...

İnsanlar rüyalarının bilgeliğin giriş kapısı olduğunu görmelidir !!!

Hiç düşündünüz mü, insan neden her akşam düzgün ve düzenli olarak uykuya yatıyor?
Dinlenen sadece vücudumuz mu?
Neden ne kadar kötü yatarsak yatalım sabah kalktığımızda zihinsel olarak daha güçlü kalkıyoruz?
Uyku esnasında neler oluyor?
İnsan neden rüya görüyor?
Neden rüyalar gerçek yaşam ile bağdaşık değillermiş gibi görünüyor?
Gördüğümüz rüyalar neden açık ve anlaşılabilir değiller?
Neden rüyalarda geçen süre normal hayatımızla kıyaslandığında garip farklılıklar oluşturuyor?
Neden bazı insanlar rüya görmediklerini düşünürler veya rüyaları neden hatırlamıyoruz?

Rüyalar hakkında daha bir çok soru üretebiliriz. Ancak şöyle bir baktığımızda bilimsel olarak en uzun rüyanın 4 - 6 saniye sürdüğünü biliyoruz. Bununla birlikte sabah uyandığımızda 1 saat anlattığımız halde hala bitmeyen rüyalar hepimiz görmüşüzdür. Zaman kavramının göreceli bir kavram olduğunu da bize anlatan ispat eden en önemli gerçeklik budur. Başka bir bakış açısından baktığımızda ise rüya aleminin paralel evrende bir yolculuk veya bilgilendirme süreci yada ruhsal şarj mekanizması olduğu düşünülebilir.

Fiziksel bedenimizin dinlenmeye kendini yenilemeye ihtiyacı olduğu gibi, ruhumuzun da dinlenmeye ihtiyacı vardır. İşte bu noktada neler oluyor bilim adamları hem beynin yapısını hemde rüyaları çok dikkatli bir şekilde incelemeye devam ediyorlar.

Rüyalar bir çok konuda karar vermemize, anlaşmazlıkları çözmemize, yeni davranışlar üretmemize veya yeni seçenekler yaratmamıza yardım edebilirler. Kadim bilginin kullanıldığı dönemlerde rüyalar en derin sorulara yanıt bulmak için kullanılmış olduğu söylenmektedir.

Rüyalar bize sembolleri kullanarak hitap ederler, bu durum sezgilerimizin bizimle iletişim kurduğu yollardan biridir. Eğer rüyalarımıza dikkat edersek hem yaşam amacımızla ilgili hem de hedeflerimiz ve amaçlarımız ile ilgili içsel görüş alabilir, hedefleri güçlendirebilir amaçlarımıza daha kolay nasıl ulaşabileceğimizi görebiliriz.

İnsanlık yaşamının üçte birini rüyalarda geçiriyor o zaman bu süreci neden daha iyi kullanmayalım?

Devam edecek....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder