31 Ocak 2012 Salı

Balık Burcu (19 Şubat - 20 Mart)

Yönettiği Ev: 12. Ev

Özellikler: Hayalci- Şair- Mistik- Sübjektif- Farkındalık- Sonlanma- Yüksek özveri- İlham- Sezgi

Vücudumuzda Temsil Ettiği Bölge: Ayaklar

Elementi: Su

Yönetici Gezegeni: Neptün(Modern), Jüpiter (Antik)

Niteliği: Değişken

Misyonu: Ve Tanrı demiş ki; Sana hepsinden daha güç bir görev veriyorum. Senden insanların üzüntülerini toplayıp bana geri getirmeni istiyorum. Senin gözyaşların sonunda benim gözyaşlarım olacak. Senin topladığın üzüntüler insanların beni yanlış anlamalarından doğmuş üzüntülerdir, fakat senin onlara vereceğin şefkatle onlar yeniden beni anlamaya çalışacaklardır. Bu güç görev için sana en büyük armağanımı veriyorum. Sen on iki çocuğum arasında beni tek anlayan olacaksın, fakat bu anlayış yalnız senin içindir, sen onu insanlara anlatmak istediğinde onlar seni dinlemeyeceklerdir"

Balık parlak, duygusal, hassas ve çekici bir karaktere sahiptir. Kendisini tüm Evrenle bir hissetmek en büyük hayalidir. Çevresine açık olabilmek için kendini her zaman arka plana yerleştiren Balık insanı, böylece ilk başta kendi kişisel hedef ve isteklerine odaklanmak yerine hayatın ortak kaderine yönelir. Bu özellikleri Balık insanının çabuk etkilenmesine, kandırılmasına sebep olur.

Alıcıları her zaman açık olan Balık her türlü ortama uymaya daima hazırdır. Sanatçıların, senarist/yönetmenlerin, modacıların ve reklamcıların Horoskop’larında Balık burcu vurgulanmış ve güçlüdür.
Hayal dünyası çok güçlüdür, ancak bazen bunu gerçeklerden kaçmak için kullanır. Gerçeklerde hayalleri karıştırabilir. Günlük işlerin kendisini aştığını düşündüğünde ise hayata karamsar bakar ve kendisini kurban gibi görür. Hayal kırıklığına uğradığı ortamlardan kaçmayı tüm diğer burçlardan daha iyi başarır.

Romantik bir sevgili olan Balık burcu, kendinizi ona teslim ettiğinizde sizi el üstünde taşır. Kendisini ikili ilişkilerde geri planda tutan Balık insanı, bazen kiminle birlikte olduğunuzu sorgulamanıza sebep olur. Sevgide duygusal yoğunluklar, iltifatlar ve sadakat arar, eğer bu aradıklarını bulamazsa, size hissettirmeden kendine başka bir ortam kurar ve yanınızdan kayboluverir.

İş hayatında gerek yönetici, gerekse çalışan pozisyonunda her zaman hayal gücü ve bir sanatçı edası ile yaklaşan duygusal Balık insanı işine sezgileriyle yaklaşarak yön vermeye çalışır. Katı kuralları sevmez, ancak işyerini benimsediği an kendini işiyle ve işyeriyle “bir”; hisseder ve elinden gelen her türlü fedakârlığı yapar. Kendi altında ya da kendi ile birlikte çalışanlardan da işlerini aynı şekilde benimsemelerini ister. Her ne kadar anlayışlı bir yönetici de olsa, tatil ve benzeri istekler karşısında olumlu davranmayabilir. İşi ile kendini bütün hisseden Balık insanı bu gibi şeyleri “egoistçe” bulabilir ve anlayamaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder