28 Ocak 2012 Cumartesi

KOVA BURCU (21 Ocak - 18 Şubat)

Yönettiği ev: 11. Ev
Özellikleri: Dahi- Devrimci- İdealist- İnsan zekası- Özgür- İnatçı- Bilim adamı- Sürgün- Doğrucu- Sosyal
Vücudumuzda temsil ettiği bölge: Bacaklar
Elementi: Hava
Yönetici gezegeni: Uranüs(Modern), Satürn(Antik)
Niteliği: Sabit
Misyonu: Ve Tanrı demiş ki: Sana insanların tüm olanakları görebilmeleri için gelecek kavramını veriyorum. Benim sevgimi kişiselleştirmen için yalnızlık acısını çok duyacaksın. İnsanların gözlerini yeni olanaklara çevirebilmeleri için sana özgürlüğü armağan ediyorum.
Özgürlük başlıca tutkusudur Kova burcunun. Fikir alışverişlerini sever, ancak kendisine ne yapacağını söylemeniz büyük hata olur. Her zaman ne yapacağını iyi bilir ve karşısına çıkarılan şartlara, kurallara ve yol göstericilere sinirlenir. Kendi fikrinden başkalarının sözlerini dinleyerek vazgeçmek, ona kendi kendini aldatmak gibi gelir. Bu yüzden gerek işte, gerekse ilişkilerde uzun süreli sorumluluk almak Kova insanına zor gelir. Genellikle kendi gibi düşünen insanlar arar ve ilişkisi onu kısıtlamadığı sürece sadık bir arkadaştır.
Kendisi için gerekli olduğuna inandığı ve kullandığı özgürlük alanının başkalarının da hakkı olduğunu bilir. Davranışları ile de bunu belli eder. Genellikle kendi istediği biçimde yaşar, onun için kurallar, toplumun önemsediği şeyler, moda, vs. gibi konular önemli değildir. Her zaman kendi görüşünü savunur ve ona göre yaşar. En büyük hedefi kendi olmaktır.
Kova burcu insanı için mümkün olmayan hiçbir şey yoktur. Esnek bir zihne sahiptir ve ihtiyaçlar doğrultusunda dâhice olmasa bile, orijinal fikirleri vardır. Her zaman geleceğe odaklanmıştır ve geleceğin sonsuz imkânlarını hayal etmek ona haz verir. Değiştiremediği geçmişi onu fazla ilgilendirmez.

Kendisini farklı ve özel kabul eder, ancak buna rağmen başka insanlara tepeden bakmaz. Onun gözünde aslında bütün insanlar aynı değere sahiptir. Geleceğe yönelik olması, insanlığın ilerlemesi için gerekli olan yolu açmasına sebep olur.
Din, dil, ırk ayrımı yapmaz gerçek bir hümanisttir.
Sahip olduğu bu özellikler bazen ukala ve kendini beğenmiş olmasına sebep olabilir. Bazen kendini özel ve farklı bulması onun için için gururlanmasına sebep olur. Hatta ne kadar akıllı ve dahi bir insan olduğunu kimseye ispat etmek zorunda olmadığını, insanların bunu keşfetmeleri gerektiğini düşünür. Tabii bu keşif için gerekli alt çalışmaları da gizlice yapmaya hazırdır.
Takım çalışmalarına çok yatkındır, ancak takım içinde farkının hissedilmesini de ister. Yenilikçi ve insancıl olan Kova burcu insanı zorlayıcı şartlar altında isyancı olabilir ve çevresindekileri de buna tetikler.
Çevresine karşı genellikle soğuk ve mesafelidir. Bazen tek başına kalmak isteyen kova burcu insanı, acil durumlarda “güvenilmez” rolünü bile üstlenebilir.
İkili ilişkiler onun için deneysel ortamlar gibidir. Bir kova burcu karakterinin bağlanması için gerçekten çok sevmesi gerekir, yoksa buna asla izin vermez. Onu kendinize uydurmaya kalkmanız büyük hata olur, o her zaman kendi yaşam tarzını ve özgürlüğünü koruyacaktır. Onun günlük alışkanlıklarını değiştirmeniz mümkün değildir. Sizin de bu konuda ona uymanız için sizi asla zorlamaz; sonuçta sizi olduğunuz gibi hayatına kabul etmiştir. Onu kısıtlamadığınız ve ilgisini çekmeyi başarabildiğiniz sürece size bağlı kalır.

Romantik bir âşık değildir, aşırı duygusallıktan ve fazla romantik sahnelerden hoşlanmaz. Ancak seks onun laboratuarı olabilir. Orijinal ve tamamen kendi olan bu kişi en özel anlarda da bu özelliklerini koruyacaktır. Yenilikler keşfetmek onun için bedensel ihtiyaçtan daha öndedir, kısacası yatakta yenilik peşindedir.
İşyerinde ona kesinlikle zorunluluklardan ve yapılması gerekenlerden bahsetmeyin, nasıl bir tepkiyle karşılaşacağınız hiç belli olmaz. Onu hiçbir şekilde kısıtlamazsanız fikirlerini ve yeteneklerini ortaya koyar.
Sürekli keşifler peşinde olan yapısı ister yönetici, ister çalışan olsun işine yansıyacaktır. Ancak kova burcunu gerçek anlamda mutlu edecek şey, kendi istediği işte, kendi belirlediği şekilde çalışmaktır. Bağlı olmak istemez.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder