15 Ocak 2012 Pazar

Bu Gün Kendinize Hediye Alın...!!!

Bize verilen bir günümüz daha olduğu için yeni güne şükredelim ve değerli olduğumuzu hatırlayarak kendimizi onaylayalım. Kendimizi onaylamak, ödüllendirmek çok önemli duygu ve davranıştır. Bir çoğumuz sıklıkla kendimizi yaptığımız şeyin önemli bir şey olmadığına ikna ederiz.

Bu çok kötü bir alışkanlıktır, bu alışkanlığınız devam ettiği sürece doğal olarak hiç bir zaman önemli bir şey yapmadığınızı düşüneceksiniz. Yaşam boş gözükecektir, çünkü bu tatsız tavrınız tüm çabalarınızdan dolayı aldığınız zevki heyecanı başarma duygunuzu ortadan kaldıracak ve daha başlamadan sizi yenilgiye uğratacaktır.

Kesinlikle ve şiddetle motivasyon eksikliği hissedeceksiniz.

Bu durum yıkıcı gidişatı tersine çevirmek için atacağınız ilk adım böyle hissetmenize neden olan düşüncelerinizi belirlemektir. Bunları belirledikten sonra bu duygu ve düşüncelerinizi tam tersi duygu ve düşüncelerle değiştirmek yaptığınız işe kendinizi vermek o işin ve her işin önemli olduğunu düşünün ve yaptığınız başardığınız her şey için kendinizi onaylayın.

Sakın ama sakın kendinizi küçük görmeyiniz çünkü bilinç altımızın asla şaka anlayışı yoktur. Kendi kendimize söylediğimiz her şeyi bilinç altımız gerçek sayar ve o yarattığınız gerçekliğe uygun duygular oluşturur.

Yani ne kadar aptalım, ne salak bir şey yaptım, ne kadar sakarım gibi kelimeler, cümleler direkt olarak bilinç altımızı böyle olduğumuz yönünde etki altına alır ve hele de bir süre bu kelime ve cümleleri söylemeye devam ederseniz bilinç altınız aynen söylediklerinizi sizin için gerçek kılar.

Ben değerliyim, ne yaparsam muhteşem bir şekilde gerçekleştiririm, her şeyi başarırım gibi cümleler kurmak kendi kendimize zaman zaman hediyeler almak ise önce bilinç altına sonra da yaşamımıza bu söylediğimiz şeyleri aynen çekerler...

Güzel bir pazar diliyorum...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder