23 Mart 2012 Cuma

Çakraların Önemi

Çakralar, varlığımızın büyüme ve sağlığını da  kapsayan çeşitli fonksiyonlarını kontrol eden hormonsal sistemdeki bir salgı beziyle yakından bağlantılıdır. Bu salgı bezlerinin fonksiyonlarındaki ağırlaşma ya da tıkanmalar, hayata bakışımız, ruh halleri ve davranışlar üzerinde etkiler meydana getirmektedir. Salgı bezleri beyine ve buradan da varlığımızın duygusal, zihinsel ve spiritüel yönlerine bağlıdır. Bu durumda çakralar, fizik bedenimizde bulundukları yerlerdeki meridyenleri, kendileriyle ilişkili olan duygusal ya da zihinsel hallere bağlayan iletkenler gibidirler. Bu, zihin ve beden arasındaki direkt ilişkinin bir örneğidir.

Kök Çakra 

Kök merkez anlamına gelir, kuyruk sokumuyla ve üreme organlarıyla bağlantılıdır. Beşeri potansiyelimiz, temel yaşamsal ihtiyaçlarımız, ilkel ya da içgüdüsel yönlerimizle ilgilidir. Kök çakranın rengi kırmızı’dır.

Tıkanması durumunda; cinsel güç kaybı, basur, kuyruk sokumu kemiği ağrısı, kalça kemiği ağrısı, romatizma ve düzensiz regl sorunları yaratır.

Yaratıcı / Sakral / Cinsel Çakra 

Omurga bölgesinde lumbar bölgesinde kesişir, dalak, böbrek ve pankreas meridyenleri ile bağlantılıdır. Bu şakraya karın çakrası da denir. Bedendeki şuursuz faaliyetler, cinsel dürtüler ve otomatik güdüsel ilişkilerle ilgilidir. Bu çakranın rengi turuncu’dur. Bu iki çakrada da en güçlü ve en sorunlu cinsel bağımlılıktan üreyen, karmanın tohumları saklanmaktadır.

Tıkanması durumunda; bel omuru sinirleri ve siyatik sinirinin deformasyonuna ve bununla ilgili olarak bacaklarda uyuşma ve güç kaybına neden olur. Böbrekler, rahim, idrar yolları enfeksiyonu, prostat gibi şikayetlerle kendini gösterir.

Solar Pleksus / Güneş Sinir Ağı Çakrası

Bu çakra böbreküstü bezler, adrenaller, mide ile ilişkili meridyenler'le bağlantılıdır. Başkalarına hükmetme, ben merkezci duygular, kendi kendine eş koşmayla ilgili olan bu çakrada duygulara ve imajinasyona bağımlılıktan üreyen karmanın tohumları saklanmaktadır. Bu çakranın rengi ise sarı’dır.

Tıkanması durumunda; sindirim sistemi ile ilgili sorunlar gelişir; karaciğer, pankreas, dalak etkilenir. Örneğin, gastrit, kolit ve ülser gibi rahatsızlıklar oluşur.

Kalp Çakrası 

Burada sevgi ve şefkatle ilgili tohumlar saklıdır. Bedenimizdeki timüs bezi, dolaşım sistemi, kalp adalelerinin meridyenleri bağlantılıdır.  Bu çakranın rengi de yeşil’dir.

Tıkanması durumunda; akciğer ve kalp hastalıkları, sırt ağrıları, kronik öksürük, astım, panik atak, nefes darlığı gibi hastalıklar ortaya çıkar ve sinir sistemi zarar görür.

Boğaz / İfade Çakrası

Bedenimizde tiroit beziyle bağlantılıdır. İletişim, ifade ve yüksek düşünsel süreçlerle ilgilidir. Burada arınmayla ilgili karma tohumları saklanır. Bu şakra solunum sistemi ve deriyi kontrol eder. Bedenimizdeki bağlantılı meridyenleri, akciğerler ve kalbe giden adalelerdir. Rengi ise acık mavi’dir.

Tıkanması durumunda; boyun omur sistemini, burun ağız ve ses tellerini etkiler, ense, boyun ağrısı, forenjin endokrinal sistemin bozulması, tiroit bezi hastalıklarına neden olur.

Üçüncü Göz / Alın Çakrası

Bu şakra hipofiz beziyle, salgılarla bağlantılıdır. Yüksek düzeyde kendi kendinin farkında olma, içsel vizyon, mutluluk, neşe, zihin gücüyle ilgilidir .Bilimsel araştırma, ruhsal uygulamalar ve bilgelik tohumları bu şakra da saklanmaktadır.Beyin ve tüm vücut sisteminin yönetici kanalıdır. Aynı zamanda idrar kesesi ve ince bağırsak meridyenleriyle bağlantıdır.Bu çakranın rengi çivit mavi’sidir.

Tıkanması durumunda; görme kaybı, sinüs, konsantrasyon bozukluğu, göz tansiyonu gibi hastalıklara neden olur.

Tepe Çakra

Epifiz beziyle bağlantılı olan bu şakra, kendini bilme, en yüksek şuurluluk ya da aydınlanma ile ilgilidir. Mor, bu çakranın rengidir.

Tıkanması durumunda; başla ilgili sorunlar ortaya çıkar. Migren, baş dönmesi, tümörler, sinirlerin aşırı hassasiyeti, uyku bozuklukları gibi hastalıklar tetiklenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder