24 Mart 2012 Cumartesi

Gizemin Tadını Çıkarın..!!!

Bırakın Dünya, siz, her zaman her şeyin farkında olmaya çalışmadan gelişsin. Mesela, bırakın ilişkiler öylece gelişsin, sonuçta her şey Tanrısal Düzenin bir parçası olacaktır. Bir şeyin işlemesi için çok fazla çaba sarf etmeyin, sadece oluruna (Akıştaysanız, kimse sizi durduramaz) bırakın.

Eşinizi, çocuklarınızı, büyüklerinizi, arkadaşlarınızı, patronunuzu veya her hangi bir kimseyi anlamaya çalışmayın, anlamak için çırpınıp durmayın, çünkü tam olması gereken tam da olması gerektiği gibi olacaktır. Sistem Tanrısal boyutta her zaman büyük bir mükemmellikle işler.

Beklentileriniz suya düştüğünde, her şeyi olduğu gibi kabul etmeye çalışın. Rahatlayın oluruna bırakın, yol verin ve bazı isteklerinizin, Dünyanızın şu anda nasıl olduğundan ziyade nasıl olması gerektiğiyle ilgili olduğunu fark edin.

İyi bir gözlemci olun. Daha az yargılayın. Daha az eleştirin. Kıyaslamayın. Ve hiç bir şey için kimseyi suçlamayın. Daha çok dinleyin. Hepimizin her an hissettiği o büyüleyici gizeme ve belirsizliğe zihninizi açık tutun. Hayatta ki en büyük güvence hayatın belirsizliğinden zevk alabilmekte ve öğrenebilmekte yatar.

Her zaman, her şeyi isimlendirmekten, adını koymaya çalışmaktan ve tanımlamaktan vazgeçin.!!! Adı konulmuş, tanımlanmış hiç bir şey ebedi değildir. Bir şeyleri ezberlemek, kategorize etmek yerine, sadece görünenin ve o anda hissedilenin muhteşemliğini yaşamayı seçiniz. A nı yaşayınız.

Tüm dikkatinizi açık fikirli ve içinizdeki gizemi ortaya çıkartmak için kendinizi olan olaydan özgür bırakmaya verin. Bu duygunun bedeninizde kendisini nasıl gösterdiğini gözlemleyin. Belki midenizin içinde dolaşarak, kemiklerinizi sinirlerinizi gererek, kalbiniz de çarpıntıya neden olarak veya boğazınıza düğümler atarak. Unutmayın ki bu yaşınıza kadar başınızdan bir çok olay geçti çok defalar bu durumdan çok daha fazlalarını yaşadınız ve bu gün düşündüğünüzde hiç biri aklınıza bile gelmiyor hepsi zaman içinde aktı ve gitti.

Bedeninizin neresinde olursa olsun, bu olayın size bir şeyler göstermeye, öğretmeye çalışan bir öğretmen olduğunu düşünün ve olaya yargılamadan yaklaşın. Karşınıza ne çıkarsa çıksın onu kucaklayın. Yargılamadan, açıklamaya ve savunmaya çalışmadan olayı olduğu gibi kabul edin ve içinizdeki gizemle yüzleşin. Bu durum sorumluluk almayı gerektiren bir yükseliş durumudur. Ancak sorumluluklarınızı üstlenirseniz yükselebilirsiniz.

Tanrısal olan her şey adı konulamaz olandır. Siz de adlandırmaya çalışmayın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder