21 Mart 2012 Çarşamba

Değişim Olmadan, Gelişmek İmkansızdır...


Değişim olmadan gelişmek imkansızdır, zihinlerini değiştirmeyenler hiçbir şeyi değiştiremezler. Hadi düşünelim birlikte evinizin bir bahçesi var ve siz bahçeyi değiştirmek istiyorsunuz yada ilkbaharın geldiği şu günlerde balkonunuzda geçen yazdan kalan saksılara yeni çiçekler ekip görselliği arttırmak istiyorsunuz. 

Ne yaparsınız?

Önce bahçede tüm kış boyunca birikmiş olan çöpleri, kurumuş otları, solmuş rengini yitirmiş olan tüm eski çiçekleri söküp atarsınız öyle değil mi? Sonra bir süre havalandırmanız gerek toprağı ki tekrar içine hayat doğsun eskiden kalan her şey yitsin gitsin ve yenilensin. Sonra ne yaparız düzenleriz kafamızda nereye ne ekeceğimizi planlarız, hayal ederiz.  Peki bahçeyi temizlemeden yeni çiçekleri ekerseniz ne olur? Tüm yeni olanlar eskilerin karmaşasından daha çiçek bile açamadan boğulurlar, kaybolurlar.

Aynı şey hayal ettiğiniz hayatın yeni tohumları için de geçerlidir. Yeni hayatınız için eskisinden kurtulmanız şarttır. Arzularınızı ve isteklerinizi hayatınızın içine çekebilmek için gereken manyetik çekim gücüne ulaşmak ve yaratıcı bilinci harekete geçirebilmek için geçmişin sağlıksız unsurlarını hayatınızdan kazıp çıkartıp atmanız gerekir. Eskiyi çıkarıp attığınızda yarattığınız manyetik çekim gücü, gerçekten yaşamınıza çekmek istediklerinizi size getirecektir. Aksi hiç bir durumda isteklerinizi elde edemez hayal ettiğiniz başarıya ulaşamazsınız.

Kurtuluş, yukarıda da verdiğim örnek gibi bir kaç adımda gerçekleşir.  

Önce fiziksel olarak ( Fiziksel Kurtuluş ) yer işgal edenleri söküp atmanız gerekir. Evet zor bir iş biliyorum mücadele gerekiyor doğru, yılların kökleri oradan çıkartıp atmanız konusunda harcayacağınız çaba size zor, hatta çok zor geliyor. Bununla birlikte eskileri bahçeden söküp atmadıkça yenileri ekmeye çalışmak çok gereksiz bir uğraş olacak ve asla uzun süreli olmayacaktır. 

Bahçeyi fiziksel olarak söküp temizleseniz bile bahçenin eski fiziksel görüntüsü yıllardır zihninize kazınmış olduğundan yeni bahçeyi yapmadan önce zihinsel olarak da ( Zihinsel Kurtuluş ) kurtulmanız gereklidir. Bu da bir süre teklik bilincini yaşamayı gerektirir. Aksi durumda yeni düzenlenecek bahçe eskisine çok benzer olacaktır. Evet bu durumda sabır gerekiyor ve yine uğraşmak.

Bunların hepsi yeni bahçeniz için vereceğiniz sınavlardır. 

Şimdi karar verme zamanı ya camın önünde oturup eski bahçenin sararmış yer yer çoraklaşmış görüntüsü ile o camın bile önünden geçmeyeceksiniz. Ya da bırakın camın önünde oturup muhteşemliği yaşamayı seyretmeyi içinden çıkamayacaksınız. 

Karar her zaman insanoğluna bırakılmıştır.

Sevgilerimle,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder